woensdag 9 april 2014

Voorjaar: hét moment om te ontzuren!




De nieuwe aanpak voor een schoon en gezond lichaam
Detoxen, ontslakken, sapkuren: dat kennen we allemaal. Maar voor een schoon, gezond en fit lichaam is ontzuren nog veel belangrijker. Want met de juiste zuurgraad kun je heel wat gezondheidsklachten voorkomen – en zelfs aanpakken!
 
Wat is verzuring?
Om goed te kunnen functioneren moeten alle weefsels en organen in ons lichaam de juiste pH-waarde hebben. Het lichaam kan dat prima zelf regelen: dreigt je bloed te zuur te worden, dan wordt natriumbicarbonaat ingezet om het zuur te neutraliseren. De dagelijkse dosis afvalzuren kunnen dan via de normale uitscheidingsorganen je lichaam verlaten. Maar helaas: door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden, ontstaan er in ons lichaam steeds meer zuurresten. Die zetten zich vast in weefsels, spieren en gewrichten. Dit proces heet verzuring.


Test: ben jij verzuurd?
Ben je ouder dan 40?   0 ja    0 nee
Eet je regelmatig rood vlees?  0 ja    0 nee
Drink je alcohol?               0 ja    0 nee
Drink je koffie?          0 ja    0 nee
Rook je?        0 ja    0 nee
Eet je veel suikers en vetten?0 ja    0 nee
Heb je last van stress?  0 ja    0 nee
Sport je elke week intensief?0 ja    0 nee
Gebruik je medicijnen?   0 ja    0 nee

Bij elke ’ja’ wordt het risico dat je aan het verzuren bent groter. Je voedingspatroon en levensstijl zijn van grote invloed, maar ook je leeftijd speelt een rol. Vanaf je veertigste heeft je lichaam simpelweg te weinig natriumbicarbonaat om alle zuren te kunnen neutraliseren. En dan neemt de verzuring in rap tempo toe!

Herken de signalen
Vermoeidheid, haaruitval, slapeloosheid, stijve spieren, huidproblemen, obstipatie, zure oprispingen en neerslachtige gevoelens: het kunnen de eerste signalen zijn dat je aan het verzuren bent. Als de verzuring steeds verdergaat, kunnen zich op den duur meer ernstige problemen ontwikkelen.
 
Actief ontzuren doe je zo!
Om je lichaam weer in balans te krijgen, moet je actief gaan ontzuren. Door elke dag basisch water te drinken, extra bicarbonaten te slikken, ontzurende baden te nemen en ontzurende kruidenthee te drinken worden de opgebouwde zuurresten afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk basische voeding te eten, zoals groenten, fruit, noten en zaden. Het resultaat van deze ’way of life’ mag er zijn: een ontzuurd lichaam is schoon, gezond en heeft meer energie!
 
AlkaVitae®: specialist in ontzuren
AlkaVitae® International BV is op dit moment het enige bedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op de ontwikkeling van ontzuringsproducten. Inmiddels zijn er zes producten verkrijgbaar die je lichaam helpen bij het herstellen van verzuring. Welke aanpak de beste is, hangt af van de mate waarin je verzuurd bent en de klachten die je hebt. Bij de vakdrogist, gezondheidswinkel of reformwinkel kun je advies krijgen.

Factsheet ontzuren
Waar komen zuren vandaan?
Zure afvalstoffen komen op verschillende manier in je lichaam. En hoewel het om verschillende soorten gaat, is het effect hetzelfde: je lichaam verzuurt.
 
Product / activiteitAfvalzuur
Stress, vermoeidheidUrinezuur
Vlees, dierlijke eiwittenUrinezuur
SuikersVetzuur
Overmatige spierbelastingMelkzuur
Koffie, zwarte thee, rode wijnLooizuur
Spinazie, zwarte theeOxaalzuur
Varkensvlees, eierenZwavelzuur, salpeterzuur
MedicijnenWijnsteenzuur, acetylsalicylzuur

Bron: http://www.alkavitae.nl/Over-alkavitae/Persberichten/Voorjaar-het-moment-om-te-ontzuren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten